Saturday, May 29, 2010

100 cm 7kg

En liten summering av helgen kan vara på sin plats. Vi befann oss i Västervik och hade en bokad guidetur på Fredagen(vid samma tid satt våra arbetskamrater på sina kontor). Dagen inleddes med strålande sol och vindstilla. Guiden drog ner våra förväntningar då detta väder inte brukar vara det bästa gäddvädret så att säga. Men vi hoppa i båten och den drog iväg som ett skott. Vi skulle inleda med att jigga på ett par grynnor i Gamlebyviken. Klassisk mark(kan man prata om mark när det gäller vatten?!) i gäddfiskesammanhang. Ingen av oss tre hade jiggat mycket tidigare så lite tips och trix, sedan var vi i gång. I början fick vi mest leta efter huggmärken i jiggarna. F lyckades få en i båten till sist. Det hade börjat blåsa upp lite mer framåt 12 tiden. Vi gled vidare och testade andra ställen och även lite jerk. Fredrik fick på en till och även Dan lyckades få upp en rackare. Vi fick väl aldrig igång ett bra fiske utan det var ganska trögt. På sista ankringen lyckades jag själv få fast i två stycken. Så 5 gäddor i båten och några missade hugg var resultatet av första dagen.

Dag två drog vi iväg på egna äventyr med lite tips i bakfickan. En vik i början av Gamlebyviken hade gett resultat dagen innan och vinden var rätt för denna plats idag. Här lossnade det ordentligt. Vi slutade med drygt 15 st gäddor i båten och minst lika många tappade då det bet lite försiktigt. Ett par fina luftsprång och hugg nära båten bjöds det på. Till sist blev det också en fisk med lite storlek. Gäddan nådde upp till 1 meters markeringen och vågen gled precis förbi 7 kilos strecket. Den var väl inte i toppkondition efter leken ännu. Denna dagen bjöd också på hagel och åska. Trevligt!

Sista dagen var solig, vindstilla och lite avslagen på fisket. Vi drog åt ett nytt håll och lyckades endast få upp 2st mindre i båten. Grilla och sola på en kobbe och sedan drog vi hemåt

Lördagens första

Habo IF visar vägen i tredje kastet. 85 cm gädda hoppade på Dans bete och hoppade in i båten!

Monday, May 24, 2010

Nummer 2 eller samma?

En av mitt livs viktigaste fiskar och nej, det är inte en av mina största. Men nu är båten invigd och det komer bara att bli bättre och bättre. Har haft 2 pass med UL spöet och nu laddar jag för den tunga utrustningen. Jerkprylarna ska packas ner i väskan för äventyr!

Första mätningen

Sunday, May 23, 2010

Nästa äventyr

Båten är i så då tar vi sats mot nya mål. På Torsdag drar vi till Västervik http://fishingcamps.se/ för 3 dagars fiske i skärgården. Guidad tur en av dagarna också. Bara att ladda på!

Premiär!

Inledde dagen med att hämta släp, kätting och lås. Sedan fortsatte vi med lyftning, körning och sjösättning. Framåt kvällen gav vi oss iväg på första fisketuren med båten(vet att många väntar på namnet, det är klart...) Det blev en fin tur med många naturupplevelser! Kim fick på en shysst borre som kunde varit över ½ kilot. Men det släppte i ytan precis brevid båten tyvärr. Men nu är den invigd!

Monday, May 10, 2010

Småland

Till helgen blir det en Smålandstripp. Stugan ska öppnas och båten ska läggas i sjön! Paus från båtbyggandet(det är så lite kvar där ändå). Får se ifall man hamna mitt i gäddleken. Tänkte packa ett minimum av utrustning. Yeah right...

Thursday, May 6, 2010

Spurten!

Idag gick det med rasande fart. Oljning av sittbrädorna, montering av årtullar, Hörnbitarna skruvades på plats, "förbiten" sattes på plats. Relingen monterades(så långt skruvarna räckte).

Wednesday, May 5, 2010